ВЕРХОВНА РАДА УКРАЇНИ

 

Комітет з питань державного будівництва та місцевого самоврядування

 

Протокол засідання № 17

02 квітня 2008 року

11 год. 00 хв.

м. Київ,

вул. Садова, 3а

кім. 416

 

Голова Комітету Омельченко О.О.

Секретар Комітету Гордієнко С.В.

Присутні: члени Комітету: Боднар О.Б., Ключковський Ю.Б., Каськів В.В., Петренко В.М., Подгорний С.П., Трайдук М.Ф.. Матвієнко А.С.

Відсутні:  Пилипишин В.П., Черноморов О.М., Льовочкін С.В., Поживанов М.О.

Відповідальні працівники секретаріату: заступник завідувача секретаріату Комітету Малюга А.В., головні консультанти: Бережницький Я.В., Данилюк О.А., Желтова О.М., Корнієнко Т.М., Рибак О.Ф., старші консультанти: Дмитрук Л.В., Шкуріна Л.Б., консультант Федоренко Ю.В.

 

Запрошені:

Зарубінський О.О. - народний депутат України;

Каракай Ю.В. - народний депутат України;

Попов О.П. - народний депутат України;

Ткачук А.Ф. - Заступник Міністра регіонального розвитку та будівництва;

Граб В.А. - керівник Управління по зв"язках з місцевими органами влади та органами місцевого самоврядування;

Маркович Г.Б. - заступник директора Департаменту місцевих бюджетів Міністерства фінансів України;

Яременко С.П. - заступник начальника контрольно-ревізійного Управління;

Бордюгов Ю.В. - директор Департаменту взаємодії з Верховною Радою України, засобами масової інформації та зв'язків з громадськістю Фонду Державного майна України.

Фаринюк І.В. - начальник відділу оподаткування доходів та майна фізичних осіб Міністерство фінансів України;

Кірюшин В.М. - начальник Управління розвитку житлової сфери Міністерства з питань житлово-комунального господарства;

Петриченко О.О. - начальник відділу місцевих податків і зборів департаменту Державної податкової адміністрації України;

Павлюк Н.Б. - головний економіст-фінансист відділу фінансів у житлово-комунальній сфері Міністерства фінансів України;

Ляхович Володимир Адамович - головний консультант відділу висвітлення діяльності Верховної Ради України (інформаційне управління);

Вітка Володимир Леонідович - головний спеціаліст Управління регіональної політики Секретаріату КМУ;

 

 

***

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

I.

1.Про призначення позачергових виборів окремих сільських, селищних, міських голів.

2. Про проект Закону про внесення змін до Закону України "Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів" (щодо позачергових виборів) (реєстр. №2271, н.д. Писаренко В.В.)

3. Про проект Декларації про основні засади державної політики України щодо розвитку місцевого самоврядування (реєстр. №1457 ,н.д. Омельченко О.О.)

4. Про проект Закону про внесення змін до деяких законів України з питань місцевого самоврядування (щодо порядку формування рад) (реєстр. №1129, н.д. Каракай Ю.В., на заміну раніше поданого)

5. Про проект Закону про внесення змін до Закону України "Про політичні партії в Україні" (щодо звітності партій за політичні та передвиборні програми) (реєстр. №1467, н.д. Зарубінський О.О.)

6. Про проект Закону про внесення змін до Закону України "Про столицю України - місто-герой Київ" (щодо порядку обрання секретаря Київської міської ради) (реєстр. №2011, н.д. Портнов А.В., Олійник С.В.)

II.

7. Про проекти Законів:

 «Про особливості державного контролю за декларуванням доходів, майна та витрат осіб, уповноважених на виконання функцій публічної влади» (реєстр. №1429, н.д. Жебрівський П.І.)

 «Про декларування вищими посадовими особами України, державними службовцями 1-3 категорії та керівниками органів місцевого самоврядування майна, доходів і витрат» (реєстр. №1429-1, н.д. Джоджик Я.І., Заєць І.О.), альтернативний

8. Про проект Закону про місцеві податки і збори (реєстр.№2035, н.д. Хомутиннік В.Ю.)

9. Проект Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо складу доходів Державного бюджету та місцевих бюджетів) (реєстр.№1216, н.д. Деркач М.І., Баранов В.О., Гриневецький С.Р.)

10. Про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо приведення їх у відповідність із Законом України "Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності" (реєстр. №0944,  друге читання)

11. Про проекти Законів:

Про забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків (реєстр. №2009, н.д. Рибак В.В., Баранов В.О., Волинець Є.В.)

Про внесення змін до Закону України "Про приватизацію державного житлового фонду" (щодо приватизації кімнат у гуртожитках) (реєстр. №1199, н.д. Сирота М.Д., Деркач М.І.)

Про проект Закону про внесення змін до Закону України "Про приватизацію державного житлового фонду" (щодо приватизації жилої площі у гуртожитках) (реєстр.№1240, н.д. Матвієнко А.С., Бондар О.М.)

Про проект Закону про введення мораторію на відчуження гуртожитків (реєстр.№1385, н.д. Сирота М.Д., Деркач М.І.)

Про проект Постанови про законопроекти з питань житлових прав мешканців гуртожитків (реєстр.№2009/П, н.д. Рибак В.В.)

12. Про проект Постанови про відзначення пам'ятних дат та ювілеїв у 2008 році (реєстр. №2092, н.д. Яворівський В.О.)

III.

IV.

13. Про пропозицію н.д. С.В. Льовочкіна щодо включення його кандидатури до складу Робочої групи Комітету з доопрацювання до другого читання проекту Закону України «Про Кабінет Міністрів України» (реєстр.№1312)

 

***

СЛУХАЛИ: Інформацію Голови Комітету О.Омельченка про запропонований порядок денний засідання Комітету та пропозиції до нього. Доповідач оголосив наступні пропозиції, які надійшли під час обговорення:

1.зняти з розгляду порядку денного засідання питання:

про проект Закону про внесення змін до Закону України "Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів" (щодо позачергових виборів) (р.№2271, внесений н.д. Писаренком В.В.);

про проект Декларації про основні засади державної політики України щодо розвитку місцевого самоврядування (р.№1457 ,н.д. Омельченко О.О.);

про проекти Законів:

     -«Про особливості державного контролю за декларуванням доходів, майна та витрат осіб, уповноважених на виконання функцій публічної влади» (р.№1429, н.д. Жебрівський П.І.);

-«Про декларування вищими посадовими особами України, державними службовцями 1-3 категорії та керівниками органів місцевого самоврядування майна, доходів і витрат» (р.№1429-1, н.д. Джоджик Я.І., Заєць І.О.), альтернативний;

про проект Закону про місцеві податки і збори (р.№2035, н.д. Хомутиннік В.Ю.);

про проект Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо складу доходів Державного бюджету та місцевих бюджетів) (р.№1216, н.д. Деркач М.І., Баранов В.О., Гриневецький С.Р.);

про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо приведення їх у відповідність із Законом України "Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності" (р.№0944,  друге читання).

2. За пропозицією авторів законопроектів змінити черговість розгляду питань, а саме:

2.1 законопроект про внесення змін до Закону України "Про політичні партії в Україні" (щодо звітності партій за політичні та передвиборні програми) (р. №1467, н.д. Зарубінський О.О.) розглянути першим;

2.2. проекти Законів:

про забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків (р.№2009, н.д. Рибак В.В., Баранов В.О., Волинець Є.В.)

про внесення змін до Закону України "Про приватизацію державного житлового фонду" (щодо приватизації кімнат у гуртожитках) (р.№1199, н.д. Сирота М.Д., Деркач М.І.)

про внесення змін до Закону України "Про приватизацію державного житлового фонду" (щодо приватизації жилої площі у гуртожитках) (р.№1240, н.д. Матвієнко А.С., Бондар О.М.)

Про проект Закону про введення мораторію на відчуження гуртожитків (р.№1385, н.д. Сирота М.Д., Деркач М.І.)

Про проект Постанови про законопроекти з питань житлових прав мешканців гуртожитків (р.№2009/П, н.д. Рибак В.В.)  розглянути другими у порядку денному;

2.3. проект Закону про внесення змін до деяких законів України з питань місцевого самоврядування (щодо порядку формування рад) (р.№1129, н.д. Каракай Ю.В., на заміну раніше поданого) розглянути третім за черговістю.

        В обговоренні питання взяли участь: присутні члени Комітету.

УХВАЛИЛИ:

1. Врахувати пропозиції, озвучені Головою Комітету;

2. Затвердити питання порядку денного засідання.

ГОЛОСУВАЛИ: “За”- 9 народних депутатів.

Рішення прийнято.

 

1.

СЛУХАЛИ: Інформацію автора законопроекту О.Зарубінського про проект Закону про внесення змін до Закону України "Про політичні партії в Україні" (щодо звітності партій за політичні та передвиборні програми) (р.№1467, н.д. О.Зарубінський)

Доповідач поінформував, що метою запропонованих змін є встановлення політичної відповідальності парламентських партій за реалізацією їх партійних та передвиборних програм. Політичні партії, представниками яких є народні депутати України, щорічно звітують про хід реалізації програми політичної партії та передвиборної програми. Партії, які брали участь у виборчих блоках, надають спільний звіт разом з іншими партіями-учасниками блоку. Форма та порядок звітності затверджується Міністерством юстиції України. Звіти публікуються в газетах “Голос України” та “Урядовий кур’єр”.

В обговоренні питання взяли участь: присутні народні депутати - члени Комітету, О.Зарубінський

С.Подгорний ознайомив присутніх з висновком підкомітету та запропонував Комітету рекомендувати Верховній Раді України відхилити даний законопроект. Доповідач зазначив, що законопроект поставить у нерівні умови політичні партії, оскільки законопроектом не зобов’язуються звітуватись про виконання своїх програм політичні партії, що представлені в місцевих радах та не мають представництва в парламенті. Народний депутат також висловив сумнів щодо доцільності затвердження форми та порядку звітності партій Міністерством юстиції України.

Ю.Ключковський підтримав ідею, запропоновану автором законопроекту, щодо встановлення політичної відповідальності парламентських партій за реалізацію їх партійних та передвиборних програм, однак зазначив, що при доопрацюванні законопроекту у ньому варто видалити положення про необхідність затвердження Міністерством юстиції України форми та порядку звітності партій, а також висловив сумнів щодо можливості та доцільності надання політичними партіями, що входять до виборчого блоку, спільного звіту.  

А.Матвієнко не підтримав ініціативу автора щодо доцільності внесення запропонованих автором законопроекту змін до Закону «Про політичні партії в Україні», оскільки партії, які хочуть мати майбутнє, і так постійно звітують перед суспільством про свою роботу. А запровадження обов’язкової звітності парламентських партій спрямоване на «одержавлення» партій та може спричинити переслідування окремих партій на наступних парламентських виборах.

УХВАЛИЛИ:

1.     Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону України Про внесення змін до Закону України “Про політичні партії в Україні” (щодо звітності партій за політичні та передвиборні програми) (р.№ 1467 від 31.01.2008) за наслідками розгляду у першому читанні прийняти за основу відповідно до пункту 1 частини першої статті 109 Регламенту Верховної Ради України.

2.     Доручити виступити на пленарному засіданні Верховної Ради України зі співдоповіддю з цього питання голові підкомітету з питань виборчого законодавства та об’єднань громадян-народному депутату України Подгорному С.П.

ГОЛОСУВАЛИ: “За” - 7 народних депутатів, «Проти» -  Петренко В.М., “Утримався” – Матвієнко А.С.

Рішення прийнято.

 

2.

СЛУХАЛИ: інформацію про проекти Законів:

Про забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків (р. №2009, н.д. Рибак В.В., Баранов В.О., Волинець Є.В.)

·Про внесення змін до Закону України "Про приватизацію державного житлового фонду" (щодо приватизації кімнат у гуртожитках) (р.№1199, н.д. Сирота М.Д., Деркач М.І.)

·Про проект Закону про внесення змін до Закону України "Про приватизацію державного житлового фонду" (щодо приватизації жилої площі у гуртожитках) (р.№1240, н.д. Матвієнко А.С., Бондар О.М.)

·Про проект Закону про введення мораторію на відчуження гуртожитків (р.№1385, н.д. Сирота М.Д., Деркач М.І.)

Про проект Постанови про законопроекти з питань житлових прав мешканців гуртожитків (р.№2009/П, н.д. Рибак В.В.)

В обговоренні питання взяли участь: присутні народні депутати, О.Попов, Ю.Бордюгов, В.Кірюшин

Народні депутати - члени Комітету запропонували зняти з розгляду порядку денного питання про проект Постанови про законопроекти з питань житлових прав мешканців гуртожитків (р.№2009/П, внесений н.д. Рибаком В.В.), оскільки дане питання є предметом відання Комітету з питань Регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності Верховної Ради України.

Народний депутат України О.Попов нагадав присутнім, що на даний час законодавством України не передбачено прийнятних та дієвих правових механізмів комплексного вирішення житлової проблеми мешканців гуртожитків.  Це зачіпає конституційні права на житло більше двох мільйонів наших співгромадян. У разі невжиття відповідних заходів, зазначені соціально незахищені категорії громадян України можуть залишитися взагалі без помешкання та наодинці з їх житловою проблемою, що протирічить  Основному Закону нашої держави. Законопроект покликаний врегулювати правові, майнові, економічні, соціальні, організаційні питання та відповідні правовідносини, щодо забезпечення реалізації конституційного права на житло малозабезпечених громадян,  які  тривалий час  на законних підставах  проживають у малосімейних чи  робітничих гуртожитках (який пропонується визначити строком у пۥять років-з дня набрання законом чинності) та які неспроможні власними силами придбати чи побудувати собі (своїй сім’ї) власне житло.

М.Трайдук як голова підкомітету, наголосивши на складності врегулювання даного питання, запропонував підтримати ініціативу Комітету з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства та регіональної політики щодо створення спільної Робочої групи за участі авторів усіх чотирьох законопроектів, взявши за основу проект р.№2009. Дана пропозиція не знайшла підтримки у членів Комітету.

А.Матвієнко запропонував підтримати висновок щодо прийняття в першому читанні за основу проекту Закону про внесення змін до Закону України "Про приватизацію державного житлового фонду" (щодо приватизації жилої площі у гуртожитках) (р.№1240), як такого, що охоплює всі категорії мешканців гуртожитків усіх форм власності. Пропозицію не було підтримано.

Ю.Ключковський наголосив, що законопроект про забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків (р.№2009) торкається лише окремих категорій мешканців гуртожитків, більшу ж частину яких залишає поза сферою регулювання. Він вказав на складність фінансових, технічних, правових та соціальних аспектів питання, запропонував не підтримувати жоден із представлених законопроектів, а ініціювати проведення у квітні 2008 року спільних комітетських слухань з проблематики забезпечення житлових прав мешканців гуртожитків за участі чотирьох комітетів парламенту, предмети відання яких найбільш тісно пов’язані із піднятим питанням.    

А.Матвієнко запропонував доповнити пропозицію Ю.Ключковського пунктом про необхідність звернення від Комітету до Уряду з проханням надати інформаційні матеріали щодо нинішнього стану справ у сфері забезпечення житлових прав мешканців гуртожитків.

 УХВАЛИЛИ:

1. Звернутися до Комітетів Верховної Ради України з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства та регіональної   політики,  з  питань  соціальної  політики  та  праці,  з  питань бюджету з ініціативою щодо проведення спільних комітетських слухань з питання забезпечення житлових прав мешканців гуртожитків, до участі в яких залучити авторів законодавчих ініціатив, представників центральних та місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування та їх провідних асоціацій, науковців, представників правозахисних об’єднань громадян.   

2. Звернутися до Кабінету Міністрів України з проханням надати інформацію щодо фінансово-економічних, інженерно-технічних, правових аспектів ситуації, що склалася на сьогодні в Україні у сфері забезпечення житлових прав мешканців гуртожитків.

ГОЛОСУВАЛИ: “За”- 8 народних депутатів, «не голосував» - О.Омельченко

Рішення прийнято.

 

3.

СЛУХАЛИ: Інформацію автора законопроекту Ю.Каракая про проект Закону про внесення змін до деяких законів України з питань місцевого самоврядування (щодо порядку формування рад) (р.№1129, н.д. Каракай Ю.В., внесений на заміну раніше поданого)

Доповідач поінформував присутніх, що даний законопроект вноситься на заміну раніше поданого та всі пропозиції і зауваження, попередньо висловлені щодо даного законопроекту, враховані. Автор нагадав, що даним проектом пропонується внести зміни до статей 45 і 46 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» стосовно уточнення порядку формування місцевих рад та проведення перших сесій новообраних рад.

Автор наголосив на ключових позиціях та вказав, що законопроектом передбачено:

- збільшення строку повноважень місцевих рад з чотирьох до п’яти років відповідно до Конституції України;

- врахування особливостей формування і визначення повноважності рад, спричинених переходом до обрання частини органів місцевого самоврядування (районних у містах, міських, районних та обласних рад) за пропорційною системою;

- унеможливлення блокування у подальшому початку роботи рад через неявку на їх перше засідання голови відповідної територіальної виборчої комісії.

В обговоренні питання взяли участь: присутні народні депутати, Ю.Каракай

Голова підкомітету з питань місцевого самоврядування М.Трайдук повідомив, що на засіданні підкомітету було розглянуто дане питання та є пропозиція Комітету рекомендувати Верховній Раді України законопроект №1129 при розгляді у першому читанні відхилити.

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України законопроект про внесення змін до Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” (р.№1129), поданий на заміну, при розгляді у першому читанні відхилити.

2. Доручити виступити на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання голові підкомітету з питань місцевого самоврядування - народному депутату України М.Трайдуку.

ГОЛОСУВАЛИ: “За”- 8 народних депутатів, «не голосував» - О.Омельченко

 

Рішення прийнято.

4.

СЛУХАЛИ: Інформацію голови підкомітету з питань виборчого законодавства та об’єднань громадян С.Подгорного про призначення позачергових виборів окремих сільських, селищних, міських голів.

Доповідач поінформував присутніх про підготовлені документи даного законопроекту, які дозволяють підтримати рішення відповідного підкомітету рекомендувати Верховній Раді України призначити позачергові виборів зазначених сільських, селищних та міських голів на неділю 22 червня 2008 року.

Доповідач повідомив, що станом на 2 квітня 2008 року для розгляду на засіданні Комітету підготовлено 7 проектів постанов щодо призначення позачергових виборів окремих сільських голів у зв’язку з достроковим припиненням їх повноважень, всі заяви за власним бажанням.

В обговоренні питання взяли участь: присутні народні депутати.

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України призначити позачергові вибори:

Грунського сільського голови (Грунська сільська рада Охтирського району Сумської області),

Красноярського сільського голови (Красноярська сільська рада Чорноморського району Автономної Республіки Крим),

Чернеччинського сільського голови (Чернеччинська сільська рада Охтирського району Сумської області),

Кацмазівського сільського голови (Кацмазівська сільська рада Жмеринського району Вінницької області),

Маломидського сільського голови (Маломидська сільська рада Костопільського району Рівненської області),

Цукуринського селищного голови (Цукуринська селищна рада Селидівської міської ради Донецької області),

Смолінського селищного голови (Смолінська селищна рада Маловисківського району Кіровоградської області).

на неділю 22 червня 2008 року, прийнявши відповідні постанови Верховної Ради України.

2. Доручити виступити на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання народному депутату України, голові підкомітету з питань виборчого законодавства та об’єднань громадян Подгорному С.П.

ГОЛОСУВАЛИ: “За”- 8 народних депутатів, «не голосував» - О.Омельченко

Рішення прийнято.

 

5.

СЛУХАЛИ: Інформацію голови підкомітету з питань місцевого самоврядування М.Трайдука про проект Закону про внесення змін до Закону України "Про столицю України - місто-герой Київ" (щодо порядку обрання секретаря Київської міської ради) (р.№2011, внесений н.д. Портновим А.В., Олійником С.В.)

Доповідач повідомив, даним законопроектом пропонується внести зміни до Закону України «Про столицю України - місто-герой Київ» та встановити, що секретар Київської міської ради може обиратися радою як в порядку, встановленому статтею 50 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» тобто за пропозицією Київського міського голови, так і за пропозицією однієї третини депутатів Київської міської ради. М.Трайдук повідомив, що підкомітет пропонує прийняти даний законопроект за основу.

А.Матвієнко наголосив, що запровадження альтернативного порядку обрання секретаря Київської міської ради послабить вплив міського голови та спровокує конфлікт між міським головою та депутатським корпусом міської ради.

В обговоренні питання взяли участь: присутні народні депутати.

УХВАЛИЛИ:

1. Верховній Раді України відповідно до пункту 1 частини першої статті 109 Регламенту Верховної Ради України проект Закону України про внесення змін до Закону України «Про столицю України - місто-герой Київ» (щодо порядку обрання секретаря Київської міської ради) (р.№2011 від 06.02.2008 р.), внесений народними депутатами України Портновим А.В. та Олійником С.В. прийняти за основу.

2. Доручити виступити з цього питання на пленарному засіданні Верховної Ради України народному депутату України, голові підкомітету з питань місцевого самоврядування Трайдуку М.Ф.

ГОЛОСУВАЛИ: “За”- 6 народних депутатів, “Утримався” - Ю.Ключковський, В.Каськів , “Проти” - А.Матвієнко

Рішення прийнято.

 

6.

СЛУХАЛИ: Інформацію голови підкомітету з питань державного будівництва В.Каськіва про проект Постанови про відзначення пам'ятних дат та ювілеїв у 2008 році (р.№2092, внесений н.д. В.Яворівським)

Доповідач поінформував, що метою проекту Постанови є визначення найважливіших подій в суспільно-політичному житті України та ювілеїв видатних осіб, які у 2008 році повинні відзначатися на загальнодержавному рівні, та створення належних умов для організаційної підготовки до їх відзначення. Враховуючи висновки Комітету з питань культури і духовності та Головного науково-експертного управління апарату Верховної Ради України, підкомітет пропонує Комітету рекомендувати Верховній Раді України прийняти проект Постанови за основу та в цілому.

В обговоренні питання взяли участь: присутні народні депутати.

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України відповідно до пункту 1 частини другої статті 109 Регламенту Верховної Ради України проект Постанови про відзначення пам’ятних дат та ювілеїв у 2008 році (р.№2092 від 19.02.08) прийняти за основу та в цілому; 

2. Направити цей висновок до Комітету Верховної Ради України з питань культури і духовності, визначеного головним з підготовки даного проекту Постанови.

ГОЛОСУВАЛИ: “За”- 7 народних депутатів, “Проти”- С.Гордієнко, «не голосував» - О.Омельченко

Рішення прийнято.

 

 

7.

СЛУХАЛИ: Інформацію Голови Робочої групи, заступника Голови Комітету Ю.Ключковського про пропозицію н.д. С.Льовочкіна щодо включення його кандидатури до складу Робочої групи Комітету з доопрацювання до другого читання проекту Закону України «Про Кабінет Міністрів України» (р.№1312)

Враховуючи звернення члена Комітету-народного депутата України С. Льовочкіна, присутні члени Комітету підтримали рішення про включення його кандидатури до складу Робочої групи Комітету з доопрацювання до другого читання проекту Закону України «Про Кабінет Міністрів України» (р.№1312)

В обговоренні питання взяли участь: присутні народні депутати.

УХВАЛИЛИ:

Включити кандидатуру народного депутата України С.Льовочкіна до складу Робочої групи Комітету з доопрацювання до другого читання проектів законів України про внесення змін до Закону України "Про місцеві державні адміністрації" (щодо питань організації, повноважень та порядку діяльності місцевих державних адміністрацій) (р.№1311), “Про Кабінет Міністрів України” (р.№1312), про внесення змін до Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" (щодо взаємовідносин між місцевими державними адміністраціями та районними і обласними радами) (р.№1313)

ГОЛОСУВАЛИ: “За”- одноголосно.

Рішення прийнято.

 

 

 

 

 

 

 

 

Голова Комітету                                                    О.О. ОМЕЛЬЧЕНКО

 

 

 

Секретар Комітету                                             С.В. ГОРДІЄНКО

 

 

 

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“2 сесія 6 скликання ”

12 березня 2015 14:10
12 березня 2015 14:02
12 березня 2015 13:59
12 березня 2015 13:58
12 березня 2015 13:55
12 березня 2015 13:51
12 березня 2015 13:49
12 березня 2015 13:35
12 березня 2015 13:34
12 березня 2015 13:32